Klaar voor de volgende stap!

Geplaatst op: 17-07-2023

Het is niet zo lang geleden Hillenaar Outdoor nog een allround speler was binnen de OOH-markt. Nu, nog geen 3 jaar later als exploitant van grootformaten, zet Hillenaar Outdoor de volgende grote stap: het overnemen van een van de grootste concurrenten.

Peter Heemskerk: ,,Midden in de Corona pandemie maakten Jeroen Hillenaar en ik samen de strategische keuze om ons vanaf dat moment volledig te richten op digitale grootformaten. We konden niet vermoeden dat we zo snel, zo’n belangrijke positie binnen het medialandschap zouden verwerven. Van een exploitant gericht op (digitale) abri’s, billboards, digitale panelen in parkeergarages, winkelcentra en onderwijsinstellingen naar een exploitant van grootformaten; het vergt nogal wat aanpassingsvermogen. Tel daarbij de vernieuwde interne organisatiestructuur op (nieuwe directie) en we kunnen in ieder geval stellen dat het roerige tijden zijn geweest.”

Bas Nieuwenburg: ,,Onze visie is duidelijk: relevantie en meerwaarde creëren voor onze klanten. Hoewel we begonnen als een relatief kleine speler met een beperkt aantal locaties, groeiden we in een mum van tijd uit tot een serieuze concurrent van de grootste exploitanten in het land. Waarbij we in februari van dit jaar ons 46e (!) digitale scherm langs de snelweg aan ons portfolio toevoegden.”

Peter Heemskerk: ,,Maar perfectionisme en gedrevenheid zit in de aard van het beestje en al snel beseften wij dat we toch echt toe waren aan een grote volgende stap. Wij willen klanten meer kunnen bieden. Meer bereik, meer service, en vooral: meer spreiding. Onze conclusie: we zijn al ver, maar niet ver genoeg. De overname van OOHA past daarom perfect in onze strategie. Afgelopen jaar zetten wij op alle fronten de schouders eronder en bereikten wij met het team mooie resultaten. We voegden maar liefst 8 nieuwe reclamemasten toe aan ons portfolio, maar investeerden ook in de service die we leveren. Zo bieden we klanten tegenwoordig de mogelijkheid hun campagnes live te volgen via een webcamverbinding, verzorgen we uitgebreide rapportages en proberen we de service richting onze klanten te optimaliseren. Dit jaar hebben we al een groot aantal nieuwe klanten mogen verwelkomen die de kracht van Hillenaar herkennen, dat geeft vertrouwen dat we op de juiste weg zijn. Maar nu is het tijd voor die grote volgende stap, de overname van OOHA, waarbij we 14 digitale schermen langs de snelwegen toevoegen aan onze portfolio. Daarmee breiden we ons totale aantal uit naar maar liefst 60 digitale schermen langs de belangrijkste wegen in Nederland!”

Verandert dat dan écht zoveel?

Bas Nieuwenburg: ,,Ja en nee. Ons portfolio groeit uiteraard enorm en ook komen er nieuwe gezichten bij ons op kantoor. Maar het belangrijkste blijft onveranderd: onze ambitie om relevant te blijven, onze service te optimaliseren, en onze klanten het neusje van de zalm te bieden. We beseffen dat groei niet alleen draait om het vergroten van ons bereik of onze locatielijst, maar ook om het verbeteren van onze diensten. Met nieuwe collega’s die ons team komen versterken hebben wij er vertrouwen in dat we nog meer kunnen laten zien van onszelf, en nog meer service kunnen verlenen aan al onze klanten.”

Wij zijn klaar voor de volgende stap!

Meer weten over deze overname? Lees hier het persbericht, of bekijk onze infographic!

Bekijk ook ander nieuws

Reclamemast-Beverwijk-Hillenaar-Outdoor
hillenaar outdoor
Roosendaal A17