Duurzaamheid

Bij Hillenaar Outdoor staan mens, milieu en maatschappij hoog in het vaandel. Met de introductie van onze nieuwe koers (in maart 2022) hebben we duurzaamheid een belangrijke plek gegeven. Hillenaar Outdoor vermindert energieverbruik en reduceert de impact van de bedrijfsvoering op het milieu. Daarnaast maken we het welzijn van onze medewerkers een speerpunt.

Bekijk hier hoe we op diverse manieren aan duurzaamheid bijdragen:

Milieu:

Energie neutrale mast Assen; onze eerste en zeker niet laatste volledig energie neutrale mast. Deze mast draait volledig op de eronder geplaatste 400 zonnepanelen. Daarnaast gebruiken we de aller zuinigste en minst vervuilende LED lampen die er zijn. Materialen masten: Wij gebruiken voor al onze masten 100% recyclebaar materiaal. Dit geldt zowel voor het cortenstaal waar de mast van wordt gemaakt, als voor de betonnen fundering waar de mast op staat. Met het uitzetten van onze masten tussen 0.00 uur en 6.00 uur besparen wij 25% energie. Al onze digitale masten werken op LED verlichting. Door de bewuste keuze voor Digitale masten besparen we op productie van doeken en overig materiaal. Daarnaast hebben wij voor LED lampen gekozen die 30 tot 40% minder energie verbruiken dan de LED verlichting die voorheen werd gebruikt voor Digitale Masten. Al onze masten draaien op groene energie van Main Energie

Onze gehele buitendienst rijdt elektrisch.

Mens:

Daarnaast is het welzijn van onze mensen een belangrijk aandachtspunt. Zo hebben we onlangs een eigen gym gebouwd in ons kantoorpand zodat het voor iedereen laagdrempelig is om voor, tijdens of na het werk te kunnen sporten. Ook stimuleren we medewerkers om met de fiets naar het werk te komen door te investeren in goede fietsen. Onze bedrijfsuitjes staan ook altijd in het teken van een sportieve activiteit.

Maatschappij:

Maatschappelijke betrokkenheid staat ook hoog bij ons in het vaandel. Waar het kan dragen we ons steentje bij. Zo stonden we (kosteloos) letterlijk stil op onze masten op 4 mei om 20.00 uur met de uiting van het Nationaal Comité 4/5 mei. En stelden we al onze masten kosteloos beschikbaar voor Giro555 m.b.t. de oorlog in Oekraïne. Voor overige Goede Doelen hanteren we een speciaal gereduceerd tarief.