Hillenaar Outdoor neemt OOHA Media over

Geplaatst op: 17-07-2023

LEIDERDORP/BARNEVELD – Het is een grote overname in de wereld van out-of-home media. Hillenaar Outdoor neemt per 14 juli 2023 OOHA Media over en wordt daarmee de op één na grootste aanbieder van Digitale Reclamemasten in Nederland. Een grote stap voor de onderneming. ,,Het onderstreept onze ambitie om – op een voor adverteerders relevante manier – steeds groter te worden”, stelt Peter Heemskerk. Hij is CEO van Hillenaar Outdoor. ,,Door de overname exploiteren we straks bijna zestig digitale schermen langs snelwegen in heel Nederland.”


Hillenaar Outdoor heeft de wind in de rug. ,,Onze strategie om snel een groot en relevant portfolio op te bouwen, werpt zijn vruchten af”, zegt Heemskerk. ,,We zetten volledig in op het toevoegen van nieuwe digitale reclamemasten op locaties die impact garanderen. Zodat we steeds relevanter worden voor adverteerders en campagnes per definitie voor een hoog bereik zorgen.” In dat kader zijn al langer gesprekken gaande met het in Barneveld gevestigde OOHA Media. ,,Ook dit bedrijf biedt digitale reclamemasten aan die gesitueerd zijn langs snelwegen met zeer veel traffic. Dat maakt de onderneming voor ons interessant om over te nemen.” Uiteindelijk ging de kogel door de kerk, vertelt Heemskerk. ,,We bereikten overeenstemming over de voorwaarden. Per 14 juli 2023 is de overname nu een feit en wordt de inventaris van OOHA Media toegevoegd aan het netwerk van Hillenaar Outdoor. ,,Daarmee komt ook het merk ‘OOHA Media’ te vervallen.” Met de overname zijn veertien digitale schermen gemoeid. Onder meer langs de A2, A58 en de A12.

OOHA Media

Joop Koot is – samen met Rudi Hooijer – oprichter en de huidige eigenaar van OOHA media. Hij noemt de verkoop van zijn bedrijf een ‘logische stap’. ,,In de huidige markt is schaalvergroting de enige manier om overeind te blijven”, verklaart hij. ,,Vroeg of laat moest er dus iets gebeuren en dat is een overname geworden door Hillenaar.” Hij is er blij mee. ,,Beide bedrijven passen goed bij elkaar.  Zowel qua manier van werken – pragmatisch en servicegericht – als voor wat betreft het netwerk dat we aanbieden. Ons portfolio is complementair aan dat van Hillenaar. Er ontstaat zo een netwerk van Digitale Reclamemasten dat sterk en erg relevant is voor adverteerders.”

+8

A-locaties

+5.8M

Wekelijks bereik

+14

Digitale schermen

Lees meer over de overname in onze infographic, of bekijk de persoonlijke reflectie van onze directie.

Bekijk ook ander nieuws

Reclamemast-Beverwijk-Hillenaar-Outdoor
hillenaar outdoor
Roosendaal A17