‘TWINS’ van Hillenaar Outdoor beschikbaar voor ‘programmatic buying’

Geplaatst op: 02-12-2020

‘TWINS’ van Hillenaar Outdoor beschikbaar voor ‘programmatic buying’

LEIDERDORP – Het is eenvoudig en altijd maatwerk. De TWINS – twee Digitale Reclamemasten langs de A4 bij Schiphol – zijn per direct aangesloten bij de ‘Programmatic buying’ platforms. Alle andere digitale media van Hillenaar Outdoor waren al eerder voor deze vorm van inkoop beschikbaar. ,,Het is een zeer efficiënte manier om campagnes op te zetten”, zegt Jeroen Hillenaar. ,,Adverteerders kunnen heel gericht definiëren welke doelgroep ze op welk moment willen bereiken. Deze criteria worden vervolgens volledig automatisch toegepast.”

‘Programmatic buying’ is relatief nieuw in de out-of-home markt en sterk in opkomst. Adverteerders kunnen – veelal via mediabureaus – de inkoop van digitale buitenreclame volledig automatiseren. In het systeem wordt vraag en aanbod met elkaar verbonden, op basis van criteria als doelgroep, beoogd tijdstip, budget en weersomstandigheden bijvoorbeeld. Meerdere exploitanten zijn inmiddels op dit systeem aangesloten. ,,Ik ben enthousiast over deze manier van werken”, zegt Hillenaar. ,,Ons hele netwerk was al beschikbaar voor ‘Programmatic buying’. Alleen de TWINS ontbraken nog.” Daarin komt nu verandering. De twee betreffende Digitale Reclamemasten kunnen vanaf nu ook op deze manier worden ingekocht. ,,Dat is belangrijk voor ons”, onderstreept Hillenaar. ,,De TWINS vormen een paradepaardje in ons portfolio met een enorm bereik. Ze zijn innovatief qua karakter en daar hoort ook ‘Programmatic buying’ bij”, vervolgt hij ,,Het sluit aan bij ons streven om adverteerders zo goed mogelijk van dienst te zijn waar het gaat om impact. Uitingen zijn via dit systeem alleen zichtbaar als aan alle opgegeven voorwaarden wordt voldaan. Het is daarmee de ultieme vorm van maatwerk.”

Partners
Hillenaar Outdoor is vanaf de start nauw betrokken bij de ontwikkelingen rond ‘Programmatic Buying’. ,,Je moet als out-of-home exploitant alles doen om het effect van campagnes maximaal te maken. Adverteerders willen hun budget zo efficiënt mogelijk inzetten op momenten die er voor hen toe doen. Daar is dit een belangrijke tool voor.” Hillenaar wijst op zijn partners die de snelle uitrol van deze optie in combinatie met deze locatie hebben mogelijk gemaakt. ,,Een forse uitdaging omdat het systeem nooit eerder op deze plek is toegepast”, stelt hij. ,,We werken samen met Broadsign op het gebied van de technische ontwikkeling. DooH Solutions heeft vervolgens de installatie aangelegd.” Hij noemt ook Outmoove – een platform waarmee ‘Programmatic buying’ door adverteerders kan worden toegepast – als belangrijke pijler. ,,Zij hebben Hillenaar ondersteund middels onder meer het uitvoeren van testcampagnes op de TWINS.” In samenwerking met TAG outdoor wijst Hillenaar bij alle mediabureaus op de mogelijkheden van ‘Programmatic buying’ in combinatie met het netwerk. ,,De rol van dit systeem wordt de komende jaren alleen maar groter. Voor Hillenaar Outdoor is dit onderwerp dan ook een belangrijk speerpunt.” 

Bekijk ook ander nieuws

hillenaar outdoor
Roosendaal A17