TAG Outdoor en Hillenaar Outdoor bundelen krachten

Geplaatst op: 28-02-2023

LEIDERDORP – Relevante zichtbaarheid. Dat is volgens Peter Heemskerk van Hillenaar Outdoor en Wouter Wunnink van TAG Outdoor de kern van Digital Advertising. ,,Daarbij is het genereren van data essentieel. Adverteerders willen immers altijd op het juiste moment en op de goede locatie zichtbaar zijn. Dus dat moet inzichtelijk zijn”, stelt Heemskerk. Reden voor een strategische samenwerking met TAG Outdoor. ,,We werken al langer samen maar intensiveren dat nu. Het doel is om onder meer Programmatic Buying naar een hoger niveau te tillen. Dat wordt steeds belangrijker omdat het netwerk van Hillenaar snel groeit. Alleen al dit jaar zijn reeds twee nieuwe masten – in Hoorn en bij Breda – toegevoegd.”

De inzet van out-of-home media gaat anno 2023 veel verder dan zichtbaarheid alleen. ,,Campagnes moeten effect sorteren en dat moet aantoonbaar zijn. Al langer zijn data dan ook een belangrijke focus van Hillenaar Outdoor. Dat zal de komende de jaren alleen maar meer worden.” Wouter Wunnink van TAG Outdoor deelt die visie. Samen met Deveron Gommers exploiteert hij TAG Outdoor. Deze onderneming is gespecialiseerd in het geautomatiseerd – lees: Programmatic – inkopen van out of home media. ,,Op basis van de criteria die een adverteerder aangeeft, rollen we zo automatisch de meest effectieve campagne uit en combineren daarbij verschillende netwerken”, aldus Wunnink. Hillenaar Outdoor is één van de grootste spelers in Nederland op het gebied van digitale reclamemasten langs snelwegen en werkt in dat kader al nauw samen met TAG. ,,Dat gaan we intensiveren”, vervolgt Wunnink. ,,Net als TAG is Hillenaar volledig doordrongen van het belang van data, campagneplanning en inzet van Programmatic Buying. We bundelen daarom nu onze kennis en expertise om deze ontwikkelingen te versnellen en onze adverteerders nog beter en vooral steeds relevanter van dienst te zijn.”

Vuist maken
De buitenreclame markt is volop in beweging. Heemskerk benadrukt dat out-of-home een steeds belangrijker element in campagnes wordt. ,,Dat komt door het grote bereik ervan”, zegt hij. ,,Feitelijk zijn digitale reclamemasten een massamedium geworden. Zeker als je het afzet tegen bijvoorbeeld het steeds verder versnipperende televisielandschap.” Met outdoor kun je een vuist maken, aldus de CEO. ,,Adverteerders zijn zich daar meer en meer van bewust. We breiden ons portfolio dan ook steeds verder uit met nieuwe locaties.” Wunnink vult daarbij aan dat impact dan wel meetbaar moet zijn. ,,Dat is een voorwaarde. Welke mensen bereik je op welk moment en op welke plaats. Die gegevens moet je als aanbieder inzichtelijk kunnen maken en vervolgens vertalen naar de meest effectieve campagneplanning.” Het is een spel dat Wunnink tot in de finesses beheerst. ,,De samenwerking met Hillenaar zorgt ervoor dat we adverteerders op dit terrein voortaan nog beter kunnen adviseren.”

Deveron en Wouter van TAG Outdoor & Bas en Peter van Hillenaar Outdoot

Achter: Peter Heemskerk (Hillenaar Outdoor) en Deveron Gommers (TAG Outdoor).
Midden: Wouter Wunnink (TAG Outdoor) en voor: Bas Nieuwenburg (Hillenaar Outdoor).

Bekijk ook ander nieuws

Reclamemast-Beverwijk-Hillenaar-Outdoor
hillenaar outdoor
Roosendaal A17