Duurzaamheid, uitbreiding en nieuwe directie: Hillenaar Outdoor vernieuwt

Geplaatst op: 08-02-2022

Duurzaamheid, uitbreiding en nieuwe directie: Hillenaar Outdoor vernieuwt

LEIDERDORP – Elke maand komt er een nieuwe Digitale Reclamemast bij. Hillenaar Outdoor vernieuwt fors. En dat geldt niet alleen voor het portfolio van de out-of-home exploitant. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voortaan een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. ,,Duurzaamheid is een speerpunt. De meest recente uitbreiding van ons netwerk – een Digitale Reclamemast langs de A28 bij Assen – is bijvoorbeeld volledig energieneutraal”, zegt Jeroen Hillenaar. De CEO doet zelf een stapje terug. ,,Ik draag de dagelijkse leiding over maar blijf bij de strategie van de onderneming betrokken.”

Hillenaar Outdoor is op dit moment de op één na grootste speler op de markt van Digitale Reclamemasten langs snelwegen. ,,We zijn hard op weg om de meest toonaangevende exploitant van Nederland te worden”, zegt Hillenaar. Zijn bedrijf voegt op dit moment maandelijks een object toe aan het netwerk. ,,Onze ambitie is daarbij om voortaan – meer dan ooit – duurzaam te werken. We compenseren bijvoorbeeld in veel gevallen het energieverbruik door nieuw aangelegde zonnepanelen. Inmiddels is daarnaast meer dan 75 procent van ons wagenpark elektrisch.” Naast duurzaamheid blijft het genereren van relevant bereik de belangrijkste focus van Hillenaar Outdoor. ,,Er ontstaat op dat punt een stroomversnelling. Er zitten prachtige locaties in de pijpleiding die de verdere groei van het bedrijf verzekeren. We leggen meer nadruk op het toepassen van data zodat we het bereik van onze media inzichtelijk kunnen maken voor adverteerders.” Hillenaar Outdoor garandeert nu al impact. De onderneming exploiteert op dit moment achttien masten op A locaties in heel Nederland. ,,En dat aantal groeit gestaag verder.”

Nieuwe directie
De nieuwe koers van Hillenaar Outdoor markeert ook de start van een nieuwe directie. Jeroen Hillenaar blijft betrokken maar doet een stapje terug. De dagelijkse leiding wordt voortaan gevormd door Peter Heemskerk (CEO, op dit moment reeds COO) en Bas Nieuwenburg (CCO, op dit moment reeds media manager). ,,We zijn vanaf 2017 van een kleine speler uitgegroeid tot één van de belangrijkste exploitanten van buitenreclame in Nederland. Het bedrijf staat nu en heeft een solide basis. Dat maakt de weg vrij voor mij om ruimte te maken voor een nieuwe directie. Beide heren werken al jaren voor Hillenaar Outdoor en passen perfect bij de ondernemende cultuur die ons kenmerkt. Het bedrijf en de markt kennen voor hen geen geheimen.” De koers van de onderneming wordt door hen verder uitgerold. Innovatie, duurzaamheid, relevant bereik en uitbreiding van het netwerk blijven daarbij de belangrijkste speerpunten.

Bekijk ook ander nieuws

Reclamemast-Beverwijk-Hillenaar-Outdoor
hillenaar outdoor
Roosendaal A17