Aandeel digitale buitenreclame stijgt naar 54%

Geplaatst op: 08-02-2024

Voor het eerst overtreft digitale buitenreclame het traditionele segment. Met een indrukwekkende groei van 24% in 2023 is het aandeel van DOOH in de buitenreclamemarkt nu 54%.

digitale buitenreclame

Deze groei is te wijten aan het groeiende vertrouwen van adverteerders in digitale buitenreclame, maar ook aan de innovaties die exploitanten doen met betrekking tot digital out of home. Er is steeds meer data beschikbaar over het bereik van buitenreclame, waardoor de voordelen van TV, radio en online ten opzichte van out of home beginnen te verdwijnen. Daarnaast blijft buitenreclame populair als het enige overgebleven massamedium. (Bron: Outreach)

Binnenkort zal de buitenreclamemarkt het nieuwe bereiksonderzoek BRO Next publiceren, dat gedurende het jaar zal worden geïntegreerd met het Nationaal Media Onderzoek (NMO). Dit biedt exploitanten en adverteerders alleen maar meer inzicht in het bereik van out of home. De integratie met het NMO zal daarnaast ook de mogelijkheid creëren om buitenreclame te kunnen vergelijken met andere vormen van advertentie, zoals radio, televisie en online.

Bekijk ook ander nieuws

Reclamemast-Beverwijk-Hillenaar-Outdoor
hillenaar outdoor
Roosendaal A17