Uitleg Eye Tracking Software

Benieuwd naar de wetenschappelijke achtergrond van AI Eye Tracking?

De AI Software is getraind op miljoenen afbeeldingen om te leren onderscheid te maken tussen voorwerpen, mensen en achtergrond. Op basis van de data verzameld met een Eye Tracking onderzoek dat is uitgevoerd met duizenden testpersonen is de software getraind heatmaps te genereren van afbeeldingen en te bepalen welke onderdelen van jouw afbeelding de aandacht trekken.

De proefpersonen van het Eye Tracking onderzoek bekeken samen meer dan 10.000 afbeeldingen. Al deze afbeeldingen zijn door minstens 50 proefpersonen beken om op die manier uit te komen op de “Golden Truth”, de ultieme heatmap van elke afbeelding. Met deze informatie is de Artificial Intelligence Software getraind om hetzelfde soort resultaten op te leveren.

AI Eye Tracking Cavallaro Napoli

Let op: Eye Tracking is een onderzoek dat subjectieve resultaten genereert. Het ene Eye Tracking onderzoek zal nooit 100% overeenkomen met het andere, ook niet wanneer precies dezelfde afbeeldingen worden geanalyseerd. De overeenkomst score (AUC score) is 0.93. Expoze scoort wel 0.87 op deze schaal, dat verschil is minimaal! Vanuit deze data is berekend dat de Expoze Eye Tracking software 95% accuraat is.

Bron: Expoze

Lees ook: Bereik en Heatmaps. Hoe zet Hillenaar Outdoor data in om het bereik van jouw campagnes te visualiseren?