Livestream: realtime meekijken

Kijk mee naar jouw out-of-home campagne. Hillenaar Outdoor biedt adverteerders de mogelijkheid om via een webcam campagnes te volgen. We vertellen er graag meer over.

Transparantie en inzicht

Service staat hoog in het vaandel bij Hillenaar Outdoor. Daar horen transparantie en rapportages bij. In dat kader worden veel gegevens inzichtelijk gemaakt via heatmaps en eye tracking software. Daar komt nu een livestream bij. Via webcams kunnen adverteerders voortaan realtime meekijken naar hun campagne.

Hoe ziet dat eruit?

In het frame links op deze pagina wordt een voorbeeld weergegeven van beelden die onze webcams genereren. Door de manier waarop de camera aan de mast gemonteerd is (onder het scherm) oogt het beeld schuin, maar vanzelfsprekend is dat in werkelijkheid niet zo. Belangrijk om te vermelden is dat de kwaliteit van de beelden beïnvloed kan worden door de weersomstandigheden (denk aan felle zon, regen of vorst bijvoorbeeld). Soms besluiten vogels om voor de camera te gaan zitten en is het zicht op de uiting in zo’n geval minder.

Hoe werkt het?

Onze klanten ontvangen in de week dat hun campagne draait een mail met een link naar de livestream. Met één klik op de knop verschijnen de beelden op het scherm. Adverteerders kunnen de beelden in de campagneweek onbeperkt bekijken.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de livestream?

Je ontvangt in de week dat jouw campagne live gaat een email met de linkjes van de reclamemasten waar jouw campagne draait. Heb je deze mail niet ontvangen, en staat deze ook niet in de spam? Neem dan even contact met ons op!

Let op: We hebben bij de meeste van onze reclamemasten al een webcam geïnstalleerd, maar (nog) niet bij allemaal.

Wanneer is de livestream geldig?

De livestream is beschikbaar van maandag ochtend tot en met zondag avond 23.59, in de week dat je de livestream hebt ontvangen. Wanneer de geboekte campagne meerdere weken draait, ontvang je iedere week een nieuwe link naar de livestream.

Wel staan onze reclamemasten ’s nachts tussen 00.00 en 5.59 uur uit om energie te besparen. Op die tijdstippen is er dus op de livestream ook niets te zien.

De livestream doet het niet, hoe kan dit?

Er zijn meerdere redenen waarom de livestream (tijdelijk) niet kan werken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de internet verbinding de stream tijdelijk niet aan kan. Daarnaast voeren wij regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit om te zorgen dat de camera’s in goede staat blijven. Ook is het mogelijk dat de livestream periode al voorbij is, of dat je de livestream ’s nachts opent wanneer onze masten uit staan (zie “Wanneer is de livestream geldig?”)

Op de webcambeelden lijkt de campagne niet goed leesbaar. Hoe kan dit?

Wij hebben webcams geïnstalleerd bij onze masten om een dagelijkse controle te kunnen uitvoeren op de schermen. De beelden kunnen echter afwijken van de werkelijkheid. Dit heeft onder andere te maken met de internetkwaliteit en weersomstandigheden van het moment.

Dit geldt alleen voor de camerabeelden en niet voor de daadwerkelijke uiting.

De animatie loopt vast op de webcambeelden. Gaat dat wel goed?

Onze webcams verzenden een serie aan screenshots die achter elkaar te zien zijn. Hier kan soms – bijvoorbeeld in verband met internet kwaliteit – een vertraging in zitten. Om die reden lijkt het soms alsof de geanimeerde uitingen vast lopen of haperen, maar in de realiteit is dat niet zo.

Ik zie een storing op een van de masten. Wat moet ik doen?

De kans is groot dat wij deze storing zelf ook hebben gesignaleerd en al druk bezig zijn met een oplossing, maar laat het ons gerust weten via ons contactformulier.

Kan ik de beelden ook streamen naar mijn TV via een Google Chromecast?

Ja, dit kan. Open de link via Google Chrome vanaf een laptop of computer. Dan kun je rechtsboven in het scherm klikken op de 3 puntjes, en kiezen voor de optie “casten“.

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Neem dan contact met ons op!