Snelwegreclame bij inhakers

inhakers-reclamemast-1

In de wereld van adverteren is timing alles. Het draait om het vinden van het juiste moment en bovenal het vastgrijpen en vasthouden van de aandacht van je doelgroep. Eén van de krachtigste instrumenten die marketeers kunnen gebruiken om deze doelen te bereiken, is het concept van ‘inhakers’. Een inhaker draait om het inspelen op actuele gebeurtenissen, trends of zelfs memes om de aandacht van je publiek te vangen. Het is een kunst die vraagt om snelheid, flexibiliteit en vooral creativiteit.

Het afgelopen jaar hebben wij bij Hillenaar Outdoor een aantal leuke inhaker campagnes mogen draaien op onze masten. Deze delen we graag met je ter inspiratie.

Inhakers tijdens de feestdagen

De feestdagen bieden een uitgelezen kans voor inhakers. Het mooie is dat je ruim van tevoren weet dat deze dagen eraan komen, waardoor marketeers de tijd hebben om hun creatieve ideeën uit te werken en te integreren in hun contentplanning. Neem bijvoorbeeld de campagne van Swing Jewels vorig jaar, die vlak voor Moederdag de shoppers bereikte met advertenties voor hun producten als perfecte Moederdagcadeaus. Ook Topbloemen geeft een mooi voorbeeld: zij gebruiken onze reclamemasten rondom Valentijnsdag om hun rozenboeketten te verkopen.

Ook in december valt er genoeg in te haken. Sinterklaas, Kerstmis en de jaarwisseling; eigenlijk valt er voor ieder merk wel een inhaker te bedenken in deze periode. Supermarkten zijn aanwezig op onze reclamemasten met hun kerst assortiment, maar ook deze inhaker van Primera op het eindejaarsgeschenk is een mooi voorbeeld! 

Inspelen op de vakantieperiode

Vakantieperiodes bieden ook talloze mogelijkheden voor merken om in te haken. Of het nu gaat om last-minute deals van reisorganisaties vóór de zomervakantie, de ANWB wegenwacht Europa service, of promoties voor zonnebrand en reisbagage, er zijn volop kansen om de vakantiesfeer vast te leggen en te benutten voor effectieve reclamecampagnes. Ook het “Oost, West, thuis best” gevoel kan een mooi startpunt zijn voor een inhaak campagne. Kijk maar naar het voorbeeld van McDonald’s!

Dankzij de ontwikkelingen in programmatic adverteren is het tegenwoordig zelfs mogelijk om in real-time in te haken op gebeurtenissen. Wanneer het weer onverwachts omslaat en de temperaturen onder het vriespunt dalen, springt Unox bijvoorbeeld direct in met een advertentie voor hun rookworsten. Het is een perfect voorbeeld van hoe merken kunnen profiteren van actuele gebeurtenissen om hun boodschap op het juiste moment aan het juiste publiek over te brengen.

Heb je zelf een leuk idee voor een inhaker? Of wil je een keer brainstormen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.