7 manieren om digitale snelwegreclame in te zetten voor eventmarketing

Eventmarketing snelwegreclame

Elke week stellen wij ChatGPT een vraag over buitenreclame. Deze week vroegen wij: “Hoe kun je digitale snelwegreclame inzetten ter promotie van evenementen?” Dit is het antwoord.

Digitale snelwegreclame kan een effectief middel zijn om evenementen te promoten en de bekendheid ervan te vergroten. Hier zijn enkele manieren waarop je digitale snelwegreclame kunt inzetten voor evenementen:

  1. Locatie targeting: Identificeer snelwegen en wegen die leiden naar de locatie van het evenement. Plaats jouw advertentie op digitale reclameborden op strategische punten langs deze routes om de aandacht van voorbijgangers te trekken. Dit kan helpen om de naamsbekendheid van het evenement te vergroten en mensen aan te moedigen om het te bezoeken.

  1. Tijdgerichte advertenties: Stel advertenties in die alleen op specifieke tijden worden weergegeven, zoals tijdens de spitsuren of in het weekend wanneer er meer verkeer op de weg is. Dit helpt om een groter aantal mensen te bereiken en vergroot de kans dat ze interesse hebben in het evenement.

  1. Creatieve visuals: Ontwerp aantrekkelijke visuals die de aandacht trekken en de boodschap van het evenement op een duidelijke en beknopte manier overbrengen. Gebruik opvallende kleuren, afbeeldingen en grafische elementen om de advertentie aantrekkelijk te maken en nieuwsgierigheid te wekken.

  1. Refereer naar jouw sociale media en bijbehorende hashtags: Integreer hashtags en sociale media-accounts van het evenement in de advertentie. Moedig voorbijgangers aan om het evenement te volgen en erover te praten op sociale media. Dit kan helpen bij het creëren van buzz en het genereren van meer interesse en betrokkenheid.

  1. Call-to-action: Voeg een duidelijke call-to-action toe aan de advertentie om mensen aan te moedigen het evenement bij te wonen. Dit kan bijvoorbeeld een website-link zijn waar ze meer informatie kunnen vinden, een telefoonnummer om tickets te kopen of een speciale aanbieding voor vroege registratie.

  1. Herhaling en consistentie: Overweeg om meerdere digitale reclameborden langs de snelweg te plaatsen, zodat mensen de boodschap herhaaldelijk zien tijdens hun reis. Dit vergroot de kans dat de boodschap blijft hangen en dat mensen uiteindelijk besluiten het evenement bij te wonen.

  1. Meet en evalueer: Monitor de prestaties van je digitale snelwegreclame door statistieken zoals vertoningen, click-through rates en conversies bij te houden. Analyseer deze gegevens om inzicht te krijgen in de effectiviteit van de campagne en pas deze indien nodig aan om betere resultaten te behalen.

Het is belangrijk om te vermelden dat je bij het plaatsen van digitale snelwegreclame rekening moet houden met de wet- en regelgeving met betrekking tot reclame op openbare wegen. Zorg ervoor dat je voldoet aan de vereisten en vergunningen die nodig zijn in jouw specifieke regio.


Wil je weten wat de mogelijkheden zijn wat betreft eventmarketing voor jouw volgende evenement? Neem dan contact met ons op!

Meer lezen…

Voor deze rubriek gebruiken wij ChatGPT van OpenAI. Wil je meer weten over deze app, lees dan hier verder…