Hillenaar Outdoor brengt radio luisteraars in verwarring

LEIDERDORP – Opmerkelijk. Zo laat een radio campagne van Hillenaar Outdoor zich het beste omschrijven. Op BNR en Sublime FM brengt het buitenreclame bedrijf onder meer digitale media, Masten en Abri’s onder de aandacht. De campagne is 2 september gestart en zorgt voor een stortvloed aan reacties door het karakter ervan. Alle commercials zijn Engelstalig en lijken eerder een Star Wars film dan een buitenreclame bedrijf te promoten. Dat is precies de bedoeling, verklaart algemeen directeur Jeroen Hillenaar. ,,We zijn in alle opzichten innovatief. Dat geldt ook voor de manier waarop we onze marketing vormgeven.”

De spots van Hillenaar Outdoor zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan. ,,Dat was natuurlijk ook ons doel”, lacht Hillenaar. Zijn commercials lijken in geen enkel opzicht op hetgeen zijn concurrenten toepassen. De sfeer doet denken aan de promotie van een Star Wars film uit de jaren tachtig. Engelstalig, tikkeltje bombastisch en met veel laser effecten. Het zijn echter geen buitenaardse wezens die voor het voetlicht worden gebracht maar outdoor media. ,,We zetten luisteraars bewust op het verkeerde been”, legt de directeur uit. ,,Mensen moeten de commercial soms twee of zelfs drie keer horen voordat het kwartje valt. Juist daarin schuilt de kracht ervan. Het valt op en is origineel.” Daarmee is geen woord teveel gezegd. ,,We hebben tientallen reacties gehad van adverteerders die de spots hebben gehoord en er hun verbazing over uitspreken”, zegt Hillenaar. ,,In positieve zin”, vervolgt hij. ,,Het wordt als verfrissend ervaren. Dat is ook wat we willen uitstralen. Hillenaar Outdoor is nieuw, groeit snel en verovert de markt met zowel innovatieve media als een originele en vooral doeltreffende aanpak. In alle aspecten.” Er is onder communicatie mensen veel discussie over de vraag of de campagne werkt. Dat legt Hillenaar naast zich neer. ,,Het feit dat erover gesproken wordt toont al aan dat het effectief is”, betoogt hij met klem. ,,We rollen niet de zoveelste voorspelbare spot uit maar verrassen met commercials die niemand verwacht. En dat trekt aandacht.”

Landelijk en regionaal

Toch zijn het vooral de eigen media waarmee Hillenaar Outdoor echt opvalt in het Nederlandse reclamelandschap. De onderneming groeit razendsnel. ,,We bereiken met ons Abri pakket inmiddels bijna vier miljoen mensen.”  Zowel voor regionale als landelijke campagnes is Hillenaar Outdoor daarmee een onmisbare partij geworden voor adverteerders. ,,En we exploiteren veel meer dan alleen Abri’s. We zetten eveneens fors in op Billboards. In onder meer Zoetermeer, Rotterdam en Amsterdam hebben we op dat gebied een zeer uitgebreid netwerk.” Daarnaast exploiteert Hillenaar Outdoor digitale Reclamemasten in heel Nederland en het inmiddels veel gebruikte TENQ netwerk. ,,Dit zijn digitale schermen op scholen in alle delen van het land. Het is daarmee het jongerenmedium bij uitstek.” Hillenaar Outdoor typeert zichzelf als het snelst groeiende buitenreclame bedrijf van Nederland. ,,Ik voeg daar ook graag ‘het meest veelzijdige’ aan toe”, zegt Hillenaar. ,,We kunnen inmiddels voor elke doelgroep een passende campagne uitrollen.