LEIDERDORP – Digitale innovatie is een belangrijk speerpunt van Hillenaar Outdoor. Met de plaatsing van vier Digital City Abri’s XXL in de gemeente Diemen geeft het bedrijf opnieuw invulling aan die ambitie. De panelen omvatten maar liefst 6m2, stelt algemeen directeur Jeroen Hillenaar. ,,De vormgeving is modern en de impact groot.” Vanaf het tweede kwartaal van 2020 zijn de panelen operationeel. Dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt. ,,Adverteerders kunnen nu al campagnes boeken op de Digital City Abri’s XXL. Het gaat om een zeer interessant marktgebied.”

Hillenaar Outdoor is de snelst groeiende buitenreclame onderneming van Nederland. Het aantal concessies dat wordt gewonnen is groot. Bovendien is het bedrijf met hun digitale Abri’s in onder meer Amstelveen, Amsterdam, en Haarlemmermeer al ruimschoots vertegenwoordigd in Groot-Amsterdam. Naast de Digital City Abri’s XXL van 6m2 exploiteert Hillenaar Outdoor ook een groot aantal Digital City Abri’s van 2m2 en Digital City Abri’s XL van 4m2.  Het gaat om impact, benadrukt de directeur. ,,Zowel als het gaat om de locaties als de uitvoering van de Abri’s.” Dat zijn geen loze woorden. ,,Bij de vormgeving van de Abri’s is gekeken naar leesafstanden, maar ook naar de doelgroepen en verkeersveiligheid. Dit zorgt ervoor dat het display voor iedere doelgroep goed leesbaar is. Dat is vanzelfsprekend essentieel voor onze adverteerders. Maar we zorgen er ook voor dat automobilisten geen ‘moeite’ hoeven te doen om de boodschap te lezen.” Niet alleen voor de gemeente is een kwalitatieve uitstraling belangrijk. ,,Dat geldt natuurlijk ook voor adverteerders. Zij willen hun boodschap effectief en op een moderne manier voor het voetlicht brengen.” Digital City Abri’s XXL zijn daarvoor bij uitstek geschikt, aldus de directeur. ,,De beeldkwaliteit is zeer hoog. Zowel op korte als langere afstand is de getoonde boodschap haarscherp en perfect leesbaar. Bovendien kun je met onze digitale media razendsnel inspelen op de actualiteit.”

Innovatie
Al langer is Hillenaar Outdoor innovatief op het gebied van digitale out of home media. Onder meer de TWINS langs de A4 bij Schiphol zijn daar een goed voorbeeld van. Het gaat daarbij om twee masten die synchroon dezelfde boodschap verkondigen en daarmee voor beduidend meer attentiewaarde zorgen dan een reguliere Reclamemast. Onlangs werden ook Digitale Reclamemasten in Dordrecht aan het portfolio toegevoegd met een enorm bereik (langs de A16 en N3). ,,De consument van tegenwoordig komt de hele dag met reclame in aanraking”, stelt Hillenaar. ,,Ons bedrijf investeert daarom voortdurend in locaties en objecten die daadwerkelijk verschil maken.” Hij maakt een weids gebaar. ,,Adverteren heeft alleen zin als de boodschap bij de juiste mensen terechtkomt”, vervolgt Hillenaar. ,,Onze outdoor media zijn wat dat betreft aantoonbaar van meerwaarde. Zowel regionaal als landelijk.”