Alles wat je moet weten over
Programmatic DOOH

DOOH (Digital out of Home) is meer dan ooit van deze tijd. Het is dan ook geen verrassing dat de omzet van dit medium blijft groeien. De mogelijkheden zijn eindeloos en goed te combineren met mobile, online, social, radio en televisie. Als onderdeel van DOOH worden campagnes steeds vaker Programmatic ingekocht. Dé tool om nog relevanter, creatiever en flexibeler aanwezig te zijn binnen de doelgroep.

Programmatic inkoop

Programmatic inkoop maakt het mogelijk om digitale schermen via een zogenaamde DSP (Demand Side Platform) in te kopen op basis van vele variabelen zoals doelgroep bereik, temperatuur en locatie. Via dit inkoopsysteem – dat wordt ingezet door adverteerders en mediabureaus – kunnen campagnes optimaal worden ingepland en beheerd. Meer en meer DSP’s zoals MobPro, OutMoove, Platform161 en Traffic Builders omarmen DOOH en voegen impactvolle schermen toe aan hun aanbod.

Wat zijn de voordelen?

Het automatisch inkopen en beheren van DOOH-campagnes binnen één platform biedt vanzelfsprekend veel gemak. Maar Programmatic inkoop heeft veel meer te bieden. Wij hebben alle voordelen voor je op een rij gezet.

1. Data-gestuurde inkoop
Plan je campagnes op basis van selectiecriteria zoals doelgroep, locatie, temperatuur, tijdstip, actueel nieuws of geplande evenementen. Door middel van deze tags zijn je campagnes alleen zichtbaar op relevante momenten.

2. Creëer impact!
Bedenk creatieve en slimme campagnes aan de hand van de verschillende tags die je kunt koppelen. Programmatic inkoop biedt de mogelijkheid om écht op te vallen bij de doelgroep.

3. Breed inzetbaar
DOOH wordt steeds vaker meegenomen in de mediamix. Het medium is perfect te combineren en te koppelen aan andere media zoals mobile, online, social, radio en televisie.

4. Realtime inboeken
Programmatic inkoop maakt het mogelijk om op ieder moment van de dag een campagne te starten of te eindigen. Of je nu een uur, een week of een jaar zichtbaar wilt zijn: het is allemaal mogelijk.

5. HTML5
Last but not least: HTML5. Door gebruik te maken van HTML5, ben je zelf in staat om live in te spelen op actualiteit. Een mooi voorbeeld is de campagne van ING tijdens het WK Vrouwenvoetbal. De belangrijkste momenten van de OranjeLeeuwinnen werden rechtstreeks getoond op onze Digitale Abri’s op De Pier Scheveningen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij vertellen er graag meer over. Neem telefonisch contact met ons op via +31 (0)85 486 1122 of mail naar info@hillenaar.com.